Wędzarnia Smoker BBQ nierdzewny Borniak BBDS-70 Cyfrowy

4 099,00 zł
Brutto
Wysyłka w ciągu 24h

Nierdzewny Smoker BBD-70 dzięki ulepszonej konstrukcji pozwala na uzyskanie wyższej temperatury i przygotowanie barbecue w dymie! Seria Cyfrowa (Digital) to wędzarnie z elektronicznym panelem sterowania, który idealnie utrzymuje zadaną temperaturę wewnątrz komory wędzarniczej.

Smoker w rozmiarze 70L doskonale pasuje na każdą okazję.

Ilość
Produkt dostępny

  •  Masz pytania? Zadzwoń: +48 797 002 233 Masz pytania? Zadzwoń: +48 797 002 233
  • Raty 0% Raty 0%

Unikalna seria urządzeń wprowadzająca świat wędzenia i BBQ na nowy poziom.


Wyjątkowe Smoker’y dla miłośników Amerykańskiego barbeque, dzięki nowej, ulepszonej izolacji oraz większej mocy grzewczej (podwójnej grzałce), pozwalają na uzyskanie wyższych temperatur wewnątrz komory. Komora załadunkowa smokera ma pojemność 70L. Mieści ona do 10kg mięsa lub do 8kg kiełbasy.

BBQ w dymie
Odkryj potencjał dymnego barbecue. Cały proces sprowadza się do przyciśnięcia guzika – a wszystko to za sprawą generatora dymu naszej produkcji. Generator pracuje tak, by zrębki drzewne tliły się wytwarzając dym.

Łatwość i efektywność obsługi
Smokery Barbeque idealnie nadają się również do przygotowania potraw w procesie zwanym “slow food” – gdzie czas pieczenia jest znacznie wydłużony. Dzięki powolnemu procesowi przygotowania, jedzenie jest jeszcze bardziej aromatyczne.

Izolacja
Projektując wędzarnię założyliśmy, że komora będzie miała jak najmniej mostków termicznych. Ścianki izolowane są specjalną pianką metodą wtrysku. Jest to jedno z naszych nowatorskich rozwiązań. Taka komora charakteryzuje się maksymalną szczelnością i oszczędnością. Ponadto, nie tworzą się na jej ściankach skropliny, które mogą zepsuć wędzonki.

Dodatkowo drzwiczki otrzymały nową uszczelkę. Wnętrze urządzenia wykonane jest z blachy nierdzewnej posiadającej atest kontaktu z żywnością.

Od teraz ścianki Smoker’ów BBQ izolowane są ulepszoną pianką po to, aby jeszcze lepiej i dłużej znosiły wysokie temperatury.

Materiał
Smokery BBDS-70 wykonane są blachy nierdzewnej szczotkowanej na mokro. Blacha ta charakteryzuje się doskonałą odpornością na warunki atmosferyczne.Szczotkowana powierzchnia ma mniejszą podatność na zabrudzenia, a matowa powłoka nadaje jej naprawdę piękny wygląd.
Wnętrze urządzenia wykonane jest z blachy nierdzewnej posiadającej atest kontaktu z żywnością.

Grzałka i temperatura
Urządzenie uzyskuje temperaturę za pomocą grzałki wyposażonej w radiator, dzięki temu dystrybucja temperatury jest bardzo efektywna.
Wędzarnia wyposażona jest w regulator elektroniczny PID pozwalający na uzyskanie zadanej temperatury wewnątrz komory wędzarniczej. Dzięki temu możesz ją z łatwością kontrolować za pomocą pokrętła lub na wyświetlaczu cyfrowego panelu.

O czym należy wspomnieć?
Brak płomienia i odpowiednia temperatura spalania drewna – to sprawia, że wyroby wędzone w takich warunkach nie będą osmolone.

Wędzenie w wędzarniach Borniak jest zgodne z normą z 2014 roku. Zawartość benzo[a]pirenu w kiełbasie wędzonej w naszej wędzarni wynosi 0,5 ug/kg. Nowe przepisy dopuszczają maksymalnie 2 ug/kg.

Seria Cyfrowa
Seria Cyfrowa (Digital) to wędzarnie z elektronicznym panelem sterowania, który idealnie utrzymuje zadaną temperaturę wewnątrz komory wędzarniczej.

W związku z tym, że wędzarnie są bardzo dobrze zaizolowane, a generator dymu posiada grzałkę, która stopniowo nagrzewa wnętrze wędzarni (40-60 stopni), chcąc wykorzystać pełen zakres temperatur, konieczne jest zastosowanie przystawki do zimnego wędzenia.

Regulacja dymu
Kominek posiada zainstalowany szyber pozwalający regulować gęstość dymu. Gęstość dymu dobieramy zależnie od receptury, z jakiej korzystamy – dzięki temu dopasujesz idealne warunki wędzenia do Twojej receptury.

Dym uzyskiwany jest za pomocą generatora dymu, w którym tlą się zrębki wędzarnicze. Dzięki bardzo dobrej izolacji wędzarni, sam generator dymu może nagrzać wnętrze wędzarni do temperatury ok. 40-60 stopni (w zależności od temperatury zewnętrznej).

Drzwi wędzarni
Drzwiczki komory posiadają zamknięcie magnetyczne, dodatkowo izolowane są uszczelką. Rozwiązania te sprawiają, że korzystanie z urządzenia staje się jeszcze wygodniejsze i efektywniejsze.

Bezpieczeństwo
Misa odgrodowa ze specjalnie ukształtowanymi otworami daszkowymi oddziela przestrzeń roboczą od wędzonek, tak aby tłuszcze oraz soki nie spływały na elementy grzejne lub na tlące się drewno wędzarnicze.

Ociekacz zabezpiecza wędzonki przed ściekającym z kominka osadem.


Dane techniczne:
Sterowanie: Cyfrowe (PID)
Pojemność komory: 70L
Ilość półek: 6
Maksymalny wsad: 10kg
Maksymalna temperatura: 150°C
Średnica komina: 80mm
Materiał: Stal nierdzewna
Napięcie znamionowe: 230V
Moc: 1115W
Moc grzałki komory: 1000W
Bezpiecznik komory: 6A
Bezpiecznik generatora: 1.25A
Wymiary zewnętrzne (Długość x Szerokość x Wysokość): 400mm x 540mm x 1040mm
Wymiary zewnętrzne z generatorem (Długość x Szerokość x Wysokość): 400mm x 625mm x 1040mm
Wymiary komory (Długość x Szerokość x Wysokość): 300mm x 400mm x 580mm
Waga 28.5kg
Gwarancja 24 miesiące

BBDS-70

Inni klienci zakupili również: